Cafea Verde Pulbere Ecologica/BIO 125g

2486

nou

Cafeaua verde are numeroase beneficii pentru sanatatea noastra, datorate mai ales nivelului mai ridicat de cofeina si de acid clorogenic, in comparatie cu cafeaua prajita.

In stoc

34,18 lei cu TVA

Cafeaua verde are numeroase beneficii pentru sanatatea noastra, datorate mai ales nivelului mai ridicat de cofeina si de acid clorogenic, in comparatie cu cafeaua prajita. Acidul clorogenic este un antioxidant cu rol important in neutralizarea radicalilor liberi care ataca structura sistemului celular.

 

Cafeaua verde este cafea în stare pura, neprajita sau procesata!

În starea lor brută, neprăjite, boabele de cafea sunt verzi și, deși cafeaua verde nu este la fel de savuroasă precum cea clasică și se aseamănă mai mult cu un ceai, decât cu licoarea maronie în aburii căreia ne trezim dimineața, trebuie știut faptul că este mai bogată în antioxidanți și lipsită de efectele adverse care pot să apară la consumul excesiv de cafea prăjită: tahicardie, extrasistole, neliniște, insomnie. În plus, acidul clorogenic, unul dintre principalii antioxidanți din cafeaua verde stabilizează nivelul de zahăr din sânge, inhibă senzația de foame, topește grăsimile și lupta împotriva radicalilor liberi, întârziind astfel procedeul de îmbătrânire.

Spre deosebire de antioxidanții din cafeaua prăjită, cei din cafeaua verde sunt mult mai numeroși cantitativ, în special acizii clorogenici, o ramură din familia compușilor fenolici, și metabolitul lor, acidul ferulic, o parte din ei fiind pierduți, de regulă, în procesele de prăjire. Acizii clorogenici (CGA) au efecte biologice de tip antiinflamator și antioxidant.

Principalii compuși din cafeaua verde sunt acidul dicaffeoilquinic (diCQA) și acidul caffeoilquinic (CQA) care pot fi absorbiți foarte ușor de către organism. Acidul clorogenic inhibă secreția enzimei G6P, care conform cercetărilor stabilizează în mod semnificativ nivelul de zahăr din sânge, băutura fiind ideală și pentru diabetici.

Pe lângă arderea grăsimilor, cafelei verzi îi sunt atribuite și reducerea poftei de mâncare și creșterea nivelului de energie pentru întreaga zi.

Mai mult, cafeaua verde are efecte pozitive și asupra aparatului cardiovascular și asupra tensiunii arteriale datorită acizilor clorogenici care scad nivelul de homocisteina și mențin tensiunea în limite normale.

Cafeaua verde este considerată un adevărat dezinfectant natural, utilă în lupta cu bacteriile și virușii, având efecte antinflamatoare, antipiretice și antiseptice.

Și persoanele care au un nivel ridicat al colesterolului ar putea testa pe propria piele beneficiile cafelei verzi, având în vedere că această băutură are efecte antihiperlipemice, adică scade colesterolul rău și îl crește pe cel bun. Cafeaua verde face minuni și pentru persoanele care vor să slăbească, însă cura cu această băutură (două căni pe zi) trebuie însoțită de o hidratare corespunzătoare pentru a facilita eliminarea toxinelor și alimente cât mai sărace în calorii.

O cana de cafea verde furnizeaza aproximativ 400 mg de antioxidanti, din care 160mg sunt polifenoli. Antioxidantii din cafeaua verde sunt mai puternici chiar si decat cei din ceaiul verde, iar spre deosebire de cafeaua prajita, consumul de cafea verde nu are efecte negative.

Ingrediente: 100% pulbere ecologica de cafea verde

Tara de origine: Peru

Mod de preparare: Puneti intr-un ibric 250ml apa, apoi adaugati 1-2 lingurite de cafea macinata. Adaugati totul la punctul de fierbere, apoi lasati sa fiarba la foc mic timp de 5-10 minute. Se recomanda sa consumati 2-3 cani pe zi, inainte de cele 3 mese principale.

Certificat ecologic: GB-ORG-5 Agricultura Non UE

 

 

Produse asemănătoare

25,64 lei

Ginsengul indian sau Ashwagandha (Withania somnifera) este o planta tropicala, ce se remarca prin proprietatile sale vindecatoare de exceptie.