Tot ce-ti trebuie sunt cateva mici schimbari: sa-ti reconditionezi mobila, sa-i schimbi locul sau chiar sa investesti in cateva obiecte. In mod garantat, vei dobandi un nou spatiu rafinat si cu mult stil.

Creeza un punct de atractie

Secretul unei scheme de succes pentru amenajarea unei camere este acela de a avea macar un centru de interes, care poate fi o splendida lucrare de arta sau un grup de tablouri, deasupra servantei sau a canapelei. Se pot grupa fotografiile preferate si diferite imagini de afise, dar asigura-te ca ele au ceva in comun, pentru a functiona impreuna. De exemplu, pot fi toate poze alb negru sau sepia, sau pot fi asezate in rame asemanatoare. O idee pentru cateva tablouri personalizate poate fi aceea de a inrama nu numai poze, ci chiar textele sau citatele preferate ori scrieri vechi, cu o valoare deosebita.

Schimba pozitionarea mobilierului

Sa pui mobilierul de-a lungul peretilor, intr-o camera mai generoasa, este o greseala des intalnita. Ai toate sansele sa arate ca o camera de asteptare. Pentru o amenajare mai interesanta, adu canapeaua si fotoliile mai aproape si asaza in mijlocul acestui spatiu o masuta. Nu este obligatoriu sa cumperi clasicul set de o canapea si doua fotolii. Poti sa le combini cu pouf-uri, scaune, sezlonguri, perne si sa te joci cu materialele si culorile lor. Dar ai grija sa fie in acelasi stil, modern sau traditional, pentru a crea o atmosfera unitara.

Foloseste-te de solutiile moderne pentru depozitare

O data ce ai mutat canapeaua mai in centrul camerei, spatele ei poate deveni vizibil. Nu te chinui sa-l acoperi cu multe ghivece cu flori. O solutie la moda este aceea de a fabrica cateva rafturi sau biblioteci care iti incarcau peretii livingului. Ai rezolvat astfel doua lucruri: livingul este mai aerisit, iar spatele canapelei nu mai arata inestetic.

Reconditioneaza un vechi semineu

Da jos vopseaua pana ce ajungi la o solutie uniforma a materialului din care este construita rama semineului, care poate fi din lemn sau piatra. Apoi, daca este nevoie, reconstruieste-i basoreliefurile cu ajutorul unor sabloane, dupa care poti trece la vopsirea lui. In functie de stilul de semineu, culoarea pe care o folosesti poate fi lucioasa, mata sau cu patina.

Adauga culoare vechiului mobilier

Se poarta si chiar se recomanda mobilierul vechi, reconditionat. Daca nu se potriveste scaunul antique de la bunica in livingul tau, nu-l arunca, schimba-i doar tapiteria cu un material modern. Alegand culori  si modele cat mai vii, dar potrivite interiorului tau, vei transforma un mobilier ponosit si imbatranit intr-unul plin de viata, care va fi centrul de interes in camera ta. Si daca tot ai schimbat materialul, pentru mai mult stil, il poti asorta cu perdeaua.